PEUGEOT - OP VAKANTIE MET EEN ELEKTRISCHE AUTO

Op vakantie met een elektrische auto? Dat kan!

Op vakantie gaan met een elektrische auto is met goede voorbereiding geen enkel probleem. Waar moet u rekening mee houden? Lees hier enkele handige tips.

De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat erg snel. Toch komt de gemiddelde elektrische auto op een volle accu minder ver dan een traditionele auto op benzine of diesel. Ook bent u meer tijd kwijt aan opladen. Toch hoeft dit geen reden te zijn om niet met een elektrische auto op vakantie te kunnen gaan. Met iets meer voorbereidend werk is het geen probleem.

Route uitstippelen
Een goede planning is erg belangrijk met elektrisch rijden. Tijdens een lange reis is het verstandig om een overnachting met een oplaadpunt te boeken. Zo heeft u in de ochtend weer het volledige actieradius beschikbaar. Op het internet zijn hotels met laadpunten te vinden. Online kunt u ook alle snellaadstations in Europa vinden. Plan de route tussen de verschillende snellaadstations. In het buitenland zijn er minder snellaadstations aanwezig. Bij het plannen kunt u hier rekening mee houden. Zo komt u altijd bij het volgende laadpunt aan.
Een goede voorbereiding
Voordat de reis begint, is het slim om de accu volledig op te laden. Zo heeft u een zo groot mogelijke actieradius wanneer u vertrekt. Als de auto thuis nog aan de lader gekoppeld zit, is het verstandig om al vast de verwarming of airco in te stellen. Dat kan met het pre-conditioning systeem in uw Peugeot e-208 middels de app of via het menu van het entertainment systeem.

Zo blijft de batterij vol en start u de reis comfortabel. Een constante en gematigde rijsnelheid zijn zaken die ook de actieradius verlengen.

Opladen tijdens de pauze
Tijdens lange ritten is het verstandig om geregeld pauze te nemen. Probeer deze pauzes samen te laten vallen met de oplaadmomenten. Dat scheelt een hoop tijd. De auto wordt opgeladen op de momenten dat u met een traditionele auto ook rust pauze zou nemen.

Snelladen
Bij lange ritten maakt u gebruik van snellaadstations. Bij het plannen zoekt u uit wat de beste route is langs deze stations. Zo weet u van tevoren al wat uw route wordt. Bij snellaadstations kan de batterij in een half uur voor 80% opgeladen worden. Zo heeft u weer voldoende actieradius om het volgende snellaadstation te bereiken. Het is belangrijk om genoeg marge aan te houden tot het volgende laadstation. Dit voorkomt dat de auto zonder elektriciteit komt te staan. Prima te doen.

Vrij bewegen met Free2Move
Peugeot neemt u met Free2Move veel uit handen. De route plannen en een actueel overzicht van laadpalen op uw route een laadpas zodat u overal zorgeloos terecht kunt. Ontdek hier de mogelijkheden